ראיון מרתק עם הרב צבי פפר על הסיבות שהביאו אותו להקים את מועדון "רזא"
ר' צבי, כשאתה מדבר על "רגישות גבוהה" למה אתה מתכוון?
שאלה מצוינת! "רגישות גבוהה" היא תכונת אופי מולדת, שגורמת לאדם להיות בעל איכות פנימית גבוהה מחד ועם קשיים ייחודיים בהתמודדות עם העולם מאידך.
כשאני מדבר על "רגישות גבוהה" אני לא מתכוון לאנשים בעלי חום ריגשי, אכפתיות ורגישות לזולת וגם לא לכאלה שרגישים מאוד לפגיעה ולעלבון מהזולת. אני כן מתכוון לבני אדם שמסתובבים בעולם עם ססטוסקופ פנימי, כאלה שההאזנה הפנימית שלהם לעולם – האזנת הלב – היא לא שיטחית, אלא עמוקה ומוגברת.
לכן, הם מבחינים הרבה יותר בפרטים, בדקויות, בכוונות נסתרות ובמשמעויות נסתרות, מה שגורם להם להיות מוצפים ועמוסים מבפנים הרבה יותר מהר והרבה יותר חזק מאנשים בעלי רגישות נמוכה או אפילו רגילה.
למה הרבה אנשים מרגישים שהרגישות שלהם היא "נכות"?
לאנשים בעלי רגישות גבוהה יש קושי הרבה יותר גדול מהרגיל בהתמודדות עם העולם:
קשה להם יותר לעמוד בזמנים ובכללים, לסבול רעש ומקומות הומי אדם, הם מוצפים רגשית בקלות, זקוקים להפוגות כדי "להיטען", חוששים וחרדים "מכל מה שזז", מתקשים להתערות בחברה, פוחדים מהחברה ומקהל, שואפים גבוה מאוד מבחינה רוחנית, מה שגורם להם פרפקצוניזם גבוה וביקורת עצמית עזה, יש להם צורך מוגבר להרגיש ייחודיים ולבטא את עצמם וקשה להם להיות "חלק מהעדר".
לכן, הם עלולים הרבה פעמים להרגיש שונים ו"מוזרים" ביחס לחברה ה"רגילה" ולסבול הרבה יותר מ: חוסר עשייה, דכאון, חרדות, שנאה עצמית, קשיים בשלום בית, בעיות עם הילדים, חוסר מימוש עצמי, חוסר הצלחה בלימוד תורה ועבודת השם, קושי גדול מאוד בפרנסה ועוד…
פלא שזה מרגיש להם כמו סוג של "נכות"?!
אז מה אתה טוען בעצם, שאפשר להפוך את הנכות לאיכות?
אני אומר שתכונת הרגישות באמת מקשה על התפקוד בעולם אבל מאידך נותנת כל כך הרבה איכות. ככל שאנחנו בעלי רגישות גבוהה יותר, כך אנחנו יותר עירניים לפרטים, למשמעויות ולרגשות, בעלי דמיון עשיר ועם חיבור חזק לפנימיות שלנו.
זה מעניק לנו אכפתיות, יצירתיות ותבונה עמוקה. אינטואיציה, עדינות נפש והבחנה בפרטים. הקשבה, זהירות, עומק מחשבתי ורגשי, חיבור עוצמתי לעולם הרוח ועוד כל כך הרבה איכות משובחת שרוצה ביטוי בעולם…
העולם צריך אנשים כמונו, שיכולים לתת לו המון עדינות, עומק וערכים, אבל כל זמן שאנחנו חלשים ומרגישים "דפוקים" נמנע מאיתנו לתת לעולם את האיכות שלנו ואז גם אנחנו וגם העולם – מפסידים…
אז מה עושים? איך מצליחים להפוך את הנכות לאיכות?
בתור אדם בעל רגישות גבוהה, שחווה את הנכות על בשרו "כמו שצריך" והצליח למצוא כלים ותובנות שעזרו לו להפוך הרבה ממנה לאיכות, הגעתי להבנה שישנם שלושה דברים מרכזיים שנחוצים לאנשים בעלי רגישות גבוהה כדי שהנכות שלהם תהפוך לאיכות:
1. הבנה וקבלה עצמית – להבין היטב ולעומק מהי "רגישות גבוהה" ולהפנים כי לצד הקשיים שהיא מביאה לחיינו יש איכות גדולה שהיא נותנת לנו. ללמוד להתחשב ברגישות שלנו, לחמול על עצמנו ולהקל על עצמנו בדברים ובמקומות האפשריים.
2. רכישת כלים לעבודה פנימית – להכיר כלים טיפוליים להרפיה, שחרור ויציאה מסבל מה שיעזור לנו לחוות רווחה רגשית וללמוד דרכים לפיתוח עוצמה פנימית לצד הרגישות, מה שיאפשר לנו לפעול בעולם ולהתממש.
3. חברה תומכת – להיות חלק מחברה ומסביבה מבינה, תומכת ומחזקת.
זו הסיבה שהקמתי את "מועדון רזא" שמיועד לתת את שלושת הדברים הללו לאנשים בעלי רגישות גבוהה ולאפשר להם להפוך את הנכות לאיכות.
כאן תוכל לדעת הכל על "מועדון רזא" וגם להצטרף אליו – efshar.co.il/raza/