מכר שלי מפעם, פגש אותי באחד הימים ברחוב. אחרי דרישת שלומי הטוב כנהוג, רכן אלי עד כמה שהקורונה מאפשרת ושאל בשיא הרצינות: "תגיד לי את האמת, האם לדעתך כמומחה, אני צריך טיפול?"
אמרתי לו שכן 🙂 כי הוא רצה לשמוע את האמת וזו היתה האמת שלי באותו רגע, אבל משהו בתוכי הרגיש לא בנח. לא עם התשובה – אלא דוקא עם השאלה.
אחרי קצת חפירה בעצמי, הבנתי גם למה:
ישנה תפיסה בעולם שמתיחסת לטיפול כאל משהו שבא לסדר את הראש, לאנשים שמשהו איתם לא מאה אחוז בסדר 🙂 ומכאן באה בעצם השאלה: "האם לדעתך אני צריך טיפול?" במילים אחרות: האם אתה חושב שמשהו איתי לא מאה אחוז בסדר?
האמת על טיפול היא שונה בתכלית ואולי אפילו הפוכה:
"טיפול" הוא דרך לעזור לאנשים שרוצים לחולל שינויים בליבם או במעשיהם ומחפשים את הדרך לעשות את זה.
זו יכולה להיות הרגשת צורך להכיר יותר את פנימיותם ולהתחבר אליה, יכול להיות שהם מלאים בביקורת על עצמם ורוצים לזכות במעט אהבה עצמית. יתכן שהם חשים חוסר ביטחון עצמי או רוצים לחזק את היכולת להביע את עצמם בחברה ולהעיז לומר "לא" כשכך נכון ועוד אלף ואחד דברים אחרים.
האמת? ברוב הפעמים האדם לא בדיוק יודע איזה שינויים הוא רוצה לחולל בנפשו, הוא פשוט מאוד סובל ומחפש להפסיק את זה ולהיות שמח בחיים.
אז התשובה האמיתית על השאלה "האם אני צריך טיפול" היא זו :
זה תלוי בהרגשה שלך – אם אתה שמח ומאושר וטוב לך בחיים ואין משהו שהיית רוצה לחזק או לשנות, אז אתה לא צריך טיפול. לך אכול בשמחה לחמך.
אבל – – – אם אתה לא לגמרי שמח או שאתה רוצה לשנות או לחזק משהו בפנימיותך ובחייך, מה שיכול לעזור לך בזה הוא – טיפול, כלומר, סיוע רגשי מבעל מקצוע מנוסה ואין שום סיבה לדחות את זה או לנסות להסתדר בלי… יש כיום כלים מעולים, שבאמת עובדים ויכולים פשוט לעזור לך להרגיש טוב.
כמה חבל יהיה אם תפספס את זה…
רוצה לקבל פגישה אישית ראשונה עם הרב צבי פפר ללא עלות? היכנס לכאן