מקובל לחשוב שגברים הם יותר שכליים ונשים הן יותר רגשיות, אבל… אני מכיר באופן אישי גברים רגשיים רבים (כולל אני 🙂 וגם כמה וכמה נשים שהן לגמרי שכליות אז, האם המיתוס הזה באמת נכון?
לא ממש ערכתי מחקר מדעי, אבל מנסיוני ולעניות דעתי לגברים ולנשים, באופן כללי, יש אותה רמה של שכל ורגש. רגע, רגע, אל תקפצו! יש הבדל בין גברים לנשים בענין הרגשות אבל ההבדל הוא אחר:
לגברים יש בממוצע אותה כמות רגש שיש לנשים אבל הם פחות אוהבים רגשות ופחות מחוברים אליהם ולכן, נוטים להתעלם או לחסום את הרגשות שלהם ומעדיפים להימנע מלהביע אותם נשים, לעומת זאת, הרבה יותר מחוברות לרגשות שלהן וממילא הרבה יותר מתעסקות איתם ומביעות אותם ופחות מסוגלות – וגם פחות רוצות – להתעלם מהם
עד כדי כך גדול ההבדל בענין הזה בין גברים לנשים שהוא גורם לתוצאה הפרדוקסלית הבאה (תחזיקו ראש:) :
להתעלם מרגשות או לחסום אותם (גברים) – זה מתכון בדוק לבעיות רגשיות
ולהביע רגשות ולשתף בהם אחרים (נשים) – זו עצה טובה לבריאות רגשית
מה שאמור היה לגרום לאחוזים הרבה יותר גבוהים של גברים בכל מה שנוגע לטיפול וקידום רגשי. למעשה, בשטח, לא רק שגברים לא מגיעים יותר לטיפול אלא בדיוק להיפך: נשים, הן אלה שמגיעות לטיפול הרבה יותר מגברים. הבנו למה? לא כי יש להן יותר רגשות, אלא כי הן הרבה הרבה הרבה יותר מחוברות לרגשות שלהן. אז זה לא שנשים יותר זקוקות לטיפול רגשי, אלא שהן יותר מודעות לקשיים הרגשיים שלהם ויותר סובלות בגללם (בגלל החיבור העמוק)
זו הסיבה שכבר זמן רב אני משתדל לקדם ולפעול שיהיה במכון סיוע וקידום רגשי גם לנשים
זו הסיבה שלפני כחודש התחילה תכנית הכשרת מטפלות מיוחדת לנשים שנהנות עד הגג (אי אפשר כבר להצטרף יותר – חכו למחזור הבא)
וזו הסיבה שמהיום והלאה גם נשים שחוות קשיים רגשיים יכולות לקבל פגישה אישית ראשונה ללא עלות עם מקדמת רגשית מקצועית מטעם המכון
איך עושים את זה?
1. לוחצים כאן או כאן – efshar.co.il/nashim
2. ממלאים שם מלא, מס' טלפון ועיר מגורים
3. אני או מקדמת רגשית מאזור מגוריך יוצרת איתך קשר טלפוני
ומתאמת איתך את הפגישה הראשונה ללא עלות