רגישות עמוקה היא סוג של אופי מולד, כלומר, תכונה שנולדים איתה, שגורמת לאדם להיות:
1. בעל חשיבה עמוקה ורגש עמוק.
2. עירני מאוד לפרטים, משמעויות ורגשות.
3. בעל נפש עדינה ותגובתית מאוד, שמייחסת משמעות לכל דבר ומתפעלת ממנו בעוצמה ולעומק.
מה פתאום!
רגישות עמוקה היא תכונה שיש בה ה-מ-ו-ן ייחודיות ואיכות:
אכפתיות, יצירתיות, תבונה עמוקה, אינטואיציה, עדינות נפש, הבחנה בפרטים, הקשבה, זהירות, רצינות, אחריות, עומק מחשבתי ורגשי, חיבור חזק לעולם הרוח.
אפשר לומר בהחלטיות שלאנשים בעלי רגישות עמוקה יש איכות אנושית יוצאת דופן ואיכות רבה לתרום לעולם.
אבל – – –
1. התרבות המערבית ההישגית, ההמונית והסואנת בה אנו חיים, אינה מתאימה לבעלי רגישות עמוקה וגורמת להם לקשיי השתלבות.
2. גדילה בבית 'לא אידיאלי' עלולה לצרוב צלקות עמוקות מאוד בנפשם
3. והבורות הגדולה אודות האופי הרגיש לא מאפשרת להם ללמוד ולדעת לנהל את עצמם באופן המתאים והראוי לתכונת נפשם.
כל אלו גורמים לכך שהרגישות העמוקה תיהפך לנכות ותסב לבעליה סבל רב.
רוב האנשים בעלי הרגישות העמוקה 'יודעים' שהם כאלה עוד לפני שבכלל התוודעו למושג. הם תמיד הרגישו את זה, רק לא היו להם המילים וההגדרות.
רוב, אבל לא כל.
אז בשביל המיעוט, וגם בשביל שנדע שאנחנו מדברים על אותו הדבר ושההרגשה שלך לגבי עצמך נכונה, חיברתי בעמל רב שאלון אבחון מקצועי בן 37 שאלות שבעזרתו תוכל לברר ולוודא את רמת הרגישות העמוקה שלך.
תוכל לקבל אותו ישירות למייל שלך ללא עלות.
מקווה שאחריו יהיה לך ברור יותר האם אתה רגיש ועד כמה…
אנשים בעלי רגישות עמוקה הם אנשים עמוקים ורגשיים. הם שמים לב לכל דבר, מתפעלים בעוצמה מכל דבר וחווים לעומק כל דבר. האופי הזה גורם להם:
כל זה ועוד הרבה, עלול לגרום לבעלי הרגישות העמוקה להרגשת שונות, לדימוי עצמי נמוך, לקושי לעמוד בתחרות החברתית ולהיות 'מוצלחים', לחוסר הבנה עצמית, לשאיפות 'בשמים' וביצוע 'באדמה', לקושי למצוא את עצמם בעולם ולהביא את הייחודית שלהם לידי ביטוי, להרגשת חוסר נפשי ולעוד אינספור דברים לא נעימים, מה שבקלות יכול להפוך לתחושת 'אבוד', להתפתח לדכאון, חרדות, כפייתיות ועוד, ולהגיע למצוקה רגשית של ממש.
ממש לא.
מתוך הסבל הרגשי שעבר עלי והמאמצים שהשקעתי כדי להיחלץ ממנו ולהבין את מקורו, גיליתי שאחת הסיבות המרכזיות שגרמו לו היא הרגישות העמוקה שלי.
חקרתי את הגילוי הזה לעומק והבנתי שזו גם הסיבה להרבה מאוד מהסבל הרגשי שעובר על הרבה מאוד בני אדם.
זה נכון לא רק בתאוריה אלא גם בשטח וגם בקליניקה. המציאות מוכיחה שאנשים רגישים שנפגשו עם הגילוי הזה וטופלו במשקפיים של הרגישות העמוקה, הרגישו ש'מצאו את עצמם' וחוו שינויים מפליגים לטובה בכל תחומי החיים.
אפשר! בטח שאפשר!
אבל לפני זה… אפשר מילה אישית?
תודה על ההקשבה 🙂
אני עצמי בעל רגישות עמוקה מאוד.
החל מגיל ההתבגרות, למרות הצלחתי הרבה בלימודים ובחברה, סבלתי מאוד מבחינה רגשית, בלי להבין על מה ולמה.
במשך שנים רבות חיפשתי הבנה למה שקורה לי ותרתי אחר כלים ותובנות שיעזרו לי להרגיש טוב ולחיות טוב.
ניסיתי לעזור לעצמי בעזרת ספרי מוסר. נהניתי והתחברתי מאוד לעבודת המידות ולתודעת התכלית, נתרמתי המון. אבל לגודל הפתעתי ותימהוני, לצד התועלת הרוחנית ואפילו הנפשית, הם גרמו לי להרגיש יותר ויותר גרוע…
ניסיתי להיעזר בשיטות ובתובנות פסיכולוגיות שונות. זה קידם אותי, אבל לא באמת ירד לעומק ולא באמת נתן הבנה ולא מספיק שימח מבפנים…
רציתי לשתף ולקבל עצה מרבנים או אנשי מקצוע, אבל לא ידעתי אפילו להתחיל להסביר מה אני מרגיש וממה אני סובל ולמה. הרגשתי שאף אחד לא מבין באמת מה עובר עלי ואולי בכלל אי אפשר להבין…? אולי אני כל כך משונה וכל כך מוזר שאין למה שעובר עלי בכלל הבנה…?!
עד ש…
עד שאחרי מבוכה וגישוש של שנים רבות, נפגשתי עם שלושה דברים ששינו את חיי לטובה מן הקצה אל הקצה:
1. התוודעתי למושג 'אדם רגיש מאוד'. למדתי עליו המון בכל מקום אפשרי (ואין הרבה מקומות כאלה). העמקתי בו וניתחתי אותו במשך מאות שעות לאורך ולרוחב. הכרתי אנשים רגישים רבים ששיתפו אותי בחווית החיים שלהם. כל זה עזר לי לקבל סוף סוף הבנה אמיתית ועמוקה של עצמי ושל מה שעובר עלי והבנה של אנשים רגישים מאוד בכלל.
2. הכרתי את 'שיטת העבודה'. הכלי הפסיכולוגי הפשוט והגאוני, שהתרגול הרב שלו על עצמי ועל מחשבותי, העניק לי רווחה רגשית, עוצמה פנימית ושמחת חיים. השקעתי מספר שנים בלמידה עמוקה ומקיפה של השיטה וזכיתי בס"ד לקבל הבנה עמוקה בנפש בכלל ובנפשות של בעלי רגישות עמוקה בפרט.
3. גיליתי עוד ועוד תובנות וכלים שמסוגלים לטפח, לקדם, לחלץ מסבל ולהביא לצמיחה ומימוש, אנשים בכלל ואנשים רגישים מאוד בפרט וזכיתי לרכוש נסיון רב מאוד בקידום אישי וקבוצתי של אנשים רגישים.